شغل های خسته کننده زیادی در دنیا وجود دارند اما آیا به جالب ترین شغل های دنیا فکر میکنید؟ شما هم میتوانید جذاب ترین شغل دنیا را داشته باشید.
جایی بین شغل رویایی شما و شغل واقعیتان، جالب ترین شغل های دنیا قرار دارند؛ عناوین شغلی که برخی افراد بسیار خوش شانس صاحبشان هستند. در حالی که برخی از جذاب ترین شغل های دنیا در بین نادرترین شغلها و کسب و کارها رتبهبندی میشود، مشاغل رویایی زیادی در دسترس است که میتوان برای استخدام در آنها اقدام کرد.
شغل رویایی شما چیست؟ در این مقاله ده تا از بهترین، جالب ترین و جذاب ترین شغل های دنیا انتخاب شده اند. شاید برخی از آنها دریچههای جدیدی به روی شما بگشایند. تا انتهای مقاله همراه باشید.
جالب ترین شغل های دنیا
رتبهبندی براساس یک نظرسنجی یا جامعه آماری بالاست. شاید اسم بعضی از این شغلها تا به حال به گوشتان نخورده باشد؛ ولی آنقدر جالب هستند که ارزش فکر کردن داشته باشند!
آزمایش کننده بازی های ویدیویی
آزمایشکننده بازیهای ویدیویی شخصی است که برای شرکتهای تولید بازیهای ویدیویی کار میکند تا قبل از انتشار نسخه نهایی برای عموم، بازیهای ویدیویی را بهطور کامل آزمایش کند. آزمایشکنندگان بازی نسخهای از بازی را دریافت میکنند که نزدیک به مراحل نهایی آن است. سپس باید چندین بار بازی را از ابتدا تا انتها انجام دهند تا از اشکالات یا اشتباهات درون بازی پرده برداری کنند. بدون آزمایشکنندگان بازی، اشکالات و اشتباهات فراوانی در بازیها خواهد بود، که احتمالاً امکان بازی با آنها وجود نخواهد داشت و اعتبار شرکت تولید بازیهای ویدیویی از بین خواهد رفت.
آزمایشکنندگان بازیها برای هر پلتفرم و ژانر مورد نیاز هستند. بسته به موقعیت مکانی و شرکت، آزمایش کنندگان بازیهایی را روی سیستم عاملهای مختلف انجام میدهند. بازیهای چند نفره آنلاین، بازیهای اکشن و بازیهای یادگیری فقط برخی از ژانرهای بازیهایی هستند که یک آزمایشکننده بازی باید آنها را انجام دهد و قبل از انتشار کاملا ارزیابی کند.
پس از کشف یک اشکال، آزمایشکنندگان بازی باید شرح آنچه اتفاق افتاده را همراه با راهنماییهایی که بهطور دقیق چگونگی پیدا کردن اشکال در بازی را توصیف میکنند بنویسند. پس از ارسال این اطلاعات به برنامهنویسان، از آزمایشکنندگان خواسته میشود نسخههای اصلاح شده بازی را آزمایش کنند تا نسخه نهایی ایجاد شود. قطعا برای دوستداران بازیهای ویدیویی، این شغل میتواند در بین جذاب ترین و جالب ترین شغل های دنیا قرار بگیرد.
سرپرست جزیره خصوصی
زندگی در یک جزیره خصوصی ممکن است مختص ثروتمندان و افراد مشهور به نظر برسد؛ اما میتوان به یک سرپرست جزیره تبدیل شد. یک سرپرست جزیره در یک جزیره خصوصی زندگی میکند، با این حال مسئولیت های زیادی خواهد داشت. این کار می تواند باعث انزوا شود؛ زیرا وقتی سایر افراد در آن ساکن نیستند، سرپرست جزیره خصوصی تنها میماند. وظایف عمومی سرپرست پیرامون حفظ زمین ها و همچنین هرگونه خانه و یا سازهای که ممکن است در آنجا ساخته شده باشد میچرخد. او باید برای ورود مالک نیز جزیره را آماده کند.
بهنظر میرسد سرپرست جزیره به مهارتهای مختلفی از نجاری و لولهکشی گرفته تا تخصص برق و باغبانی و محوطهسازی نیاز خواهد داشت. او باید تا حد ممکن درباره محیط جزیره اطلاعات کسب کند تا بتواند تصمیمات عاقلانهای در مورد باغبانی آنجا بگیرد. هرگونه ساختاری در این جزیره باید به درستی نگهداری شود که ممکن است شامل محکم کردن پنجرهها و درها قبل از طوفان، ترمیم اجزای آسیبدیده یا خراب داخل خانه و یا حتی انجام تعمیرات عمومی لازم در طول عمر یک سازه باشد. خیلی اوقات، سرپرست جزیره باید همه این موارد را با منابع محدود انجام دهد؛ زیرا ممکن است دسترسی به فروشگاهها یا سایر مراکز خردهفروشی دشوار باشد.
زمانی که صاحب جزیره حضور دارد، سرپرست جزیره علاوه بر وظایف عادیش که هنگام تنهایی در جزیره انجام میدهد، آنچه را که صاحبان جزیره نیاز دارند فراهم خواهد کرد. همچنین ممکن است سرپرست نیاز داشته باشد کمکهای اولیه و CPR را آموزش ببیند تا در صورت بروز شرایط اضطراری در جزیره، خصوصاً در مواقعی که کسی در آنجا حضور دارد، آنها را به کار ببرد.
فضانورد
در سال 1958 سازمان ملی هوانوردی و فضایی (ناسا) کلمه Astronaut (به معنی دریانورد در میان ستارگان) را برای زن و مردی که به منظور سفر به فضا آموزش میبینند به تصویب رساند. این کلمه در زبان فارسی به فضانورد ترجمه شده است. فضانورد فردی است که برای خلبانی یا مسافرت در یک فضاپیما، کار در فضا و انجام فعالیتهای مرتبط با اکتشافات فضایی انسان آموزش دیده است. در حالی که پرواز به فضا ممکن است عادی به نظر برسد، هر سفر به فضا میتواند قدم زدن بین موفقیت و فاجعه باشد. بنابراین فضانوردان تحت آموزش های گستردهای قرار میگیرند.
در ابتدا، یک فضانورد تنها ناظر بود؛ یعنی فقط آنچه را که اتفاق میافتاد مشاهده و مستندسازی می کرد. طولی نکشید که ناسا درک کرد تعامل انسان مورد نیاز است. امروزه دو نوع فضانورد برای هر پرواز هوایی انتخاب میشود: فضانوردان متخصص ماموریت و فضانوردان خلبان.
فضانوردان متخصص ماموریت برای انجام آزمایشات، پرتاب ماهوارهها و حفظ فضاپیما و تجهیزات با خلبانان کار میکنند. سوابق آنها میتواند در مهندسی، علوم پایه یا پزشکی باشد. آنها همچنین میتوانند به عنوان مربی فضانورد مشغول به کار شوند. فضانوردان خلبان به عنوان خلبان فضایی و فرمانده ایستگاه فضایی بینالمللی خدمت میکنند. آنها مسئول خدمه، انجام مأموریت و موفقیت آن و همچنین ایمنی پرواز هستند.
فضانورد هنگامی که در مدار است، بیشتر وقت خود را در کارگاه یا ایستگاه فضایی میگذراند و گاهی اوقات باید برای انجام تعمیرات یا مستقر شدن ماهواره و غیره در فضا قدم بزند. هنگام انجام این کار لازم است فضانورد برای محافظت از خود، لباس فضایی یا Extravehicular mobility unit بپوشد. اکثر مأموریتها دو تا سه هفته به طول میانجامند، اما ماموریتهای طولانی مدت ممکن است تا شش ماه ادامه داشته باشند. آموزش ماموریتهای طولانی مدت بسیار سخت است و تقریباً دو تا سه سال طول میکشد.
خلبان
بالاترین فرد در سیستم هدایت و کنترل و نظارت هواپیما خلبان است که در واقع فرمانده هواپیمایی است که میلیونها دلار ارزش دارد. یک خلبان هواپیمایی در پروازهای طولانی یا کوتاه برای اهداف تفریحی، شغلی یا تجاری بار یا مسافر را از راه هوایی جابهجا میکند. هواپیما معمولاً توسط دو خلبان اداره میشود؛ یکی کاپیتان و فرمانده خواهد بود و دیگری افسر اول پشتیبانی. خلبانان معمولاً برای جلوگیری از خستگی، به نوبت پرواز میکنند؛ در حالی که یکی از آنها کنترل هواپیما را بر عهده دارد، دیگری با مرکز کنترل ترافیک هوایی در ارتباط است و مدارک را کامل میکند. در بعضی موارد، مانند پروازهای طولانی، ممکن است سه یا چهار خلبان در هواپیما حضور داشته باشند تا هر کدام بتوانند در طول پرواز به حد کافی استراحت کنند.
مسئولیت کلی در مورد عملکرد ایمن و کارآمد هواپیما و ایمنی خدمه و مسافران بر عهده خلبان است. او با مسئولیت سنگین و تعهد شخصی مواجه است. آنها باید دورههای آموزشی دقیق را پشت سر بگذارند و به دنبال آن هر شش ماه یک بار آموزش ببینند تا مجوز مورد نیاز شغلشان باطل نشود. داشتن توانایی مدیریت بحران و حفظ قوه تعقل و تفکر و خونسردی حتی تا دم مرگ، تواناییهایی است که یک خلبان به آن نیاز دارد. از سوی دیگر یک خلبان به لحاظ تنظیم ساعات پرواز در اوقات متفاوت نمیتواند برنامهریزی دقیقی برای زندگی شخصی خود داشته باشد و بیشتر باید از یک برنامه شناور استفاده کند؛ چراکه هر هفته یا هر ماه برنامه پروازها تغییر میکند.
عکاس نشنال جئوگرافیک
انجمن نشنال جئوگرافیک (National Geographic) از بزرگترین سازمانهای مردمنهاد در جهان است که هدف خود را بر شناساندن و پاسداری از محیطزیست، باستانشناسی، زیستشناسی و علوم جغرافیایی بنا کرده است. نشنال جئوگرافیک، انعکاس طبیعت است؛ جایی که انسان با طبیعت از دریچه جغرافیا سخن میگوید. تصاویر آنها از واقعیت هم واقعیتر و قابل لمستر است. نشنال جئوگرافیک برای درک بهتر مقالات و گزارشها درباره مناظر گوشه و کنار جهان، تصمیم گرفت عکسهایی با استانداردهای مخصوص خود داشته باشد. در دهه 1930 لوئیز ماردن نویسنده و عکاس برجسته نشنال جئوگرافیک، نشریه را متقاعد کرد که اجازه دهند از دوربینهای 35 میلیمتری کوچک که بر روی دوربینهای حجیمتر با شیشههای روکشدار و سهپایه سوار میشود استفاده کند.
انجمن عکس نشنال جئوگرافیک وظیفه و ماموریت خود را گفتن داستانهای مشترک از طریق عکسهای خاص و جسورانه بیان میکند. عکسهای ارسالی عکاسان و متخصصان سراسر جهان را در موضوعات مختلف از قبیل طبیعت، حیوانات، معماری، فرهنگ، غذا، منظره، مردم، مکانها، ورزشی و غیره را بر روی سایت خود منتشر میکند. اما برای انتشار این عکسها دستورالعملهایی نیز ذکر شده است که اگر تصاویر مطابق با نکات و دستورالعملها نباشد، منتشر نخواهد شد؛ بنابراین نگاه به این دستورالعمل میتواند تکنیکهایی به عکاسی ما بیفزاید.
نشنال جئوگرافیک از عکاسی اخلاقی پشتیبانی میکند که به دقت فرهنگ، اکوسیستم و حیات وحش را نمایش میدهد. آنها انتظار دارند که رفاه مردم، حیوانات و محیطزیست مقدم بر عکاسی باشند. به عبارت دیگر اشخاص، اشیاء، حیوانات و یا محیط آنها به دلیل خلق یک تصویر آسیب نبینند و یا دستکاری نشوند. محدودیتی وجود ندارد؛ هر کسی که امکانات لازم برای استاندارد عکسهای نشنال جئوگرافیک را داشته باشد و بتواند با رعایت اصول بالا عکاسی کند، یک عکاس بالقوه نشنال جئوگرافیک است و میتواند عکسهایش را برای آن ارسال کند. سفر به دل طبیعت یا مکانهای مختلف و حل شدن در آن، سبک زندگی یک عکاس نشنال جئوگرافیک خواهد شد. آیا شما هم از طرفداران عکاسی هستید؟ پس قطعا این شغل در فهرست جالب ترین شغل های دنیا برای شما قرار میگیرد.
طراح مد
طراحان مد جایگاه ویژهای در جهان ما دارند و قطعا این شغل درآمدزا در بین جالب ترین شغل های دنیا قرار میگیرد. استعداد و دیدگاه طراحان لباس نقش مهمی در نحوه نگاه مردم دارد و همچنین در محیط فرهنگی و اجتماعی نقش دارد. آنها عاشق مطالعه رویدادهای مد، طراحی اولیه و انتخاب مواد هستند و در تمام جنبههای تولیدی طرحهای خود نقش دارند. آنها در ایجاد میلیونها، اگر نگوییم میلیاردها، لباس و لوازم جانبی که سالانه توسط مصرفکنندگان خریداری میشود نقش دارند.
طراحان لباس در سطوح مختلف صنعت مد وجود دارند؛ از مزونهای معروف گرفته تا طراحان ناشناخته مد که برای تولیدیهای لباس آماده کار میکنند، تا طراحان مدی که تنها تغییرات کوچکی در طرحهای موجود ایجاد میکنند.
هم اکنون طراحان مد در حال استفاده از فناوریهای جدیدی هستند؛ مانند اسکن بدنه برای تناسب بهتر سفارش یا فناوریهای بافندگی بدون درز که فقط با فشار ساده یک دکمه میتوانند لباس تولید کنند.
مراحل طراحی از مفهوم طراحی تا تولید نهایی، ماههای زیادی طول میکشد. تحقیق در مورد روندهای فعلی مد و پیشبینی روندهای آینده، اولین قدم برای ایجاد طرح است. برخی از طراحان مد تحقیقات خود را انجام میدهند و برخی دیگر از گزارشهای منتشر شده توسط گروههای صنفی صنعت مد استفاده میکنند. گزارشها نشان میدهند که در آینده نزدیک برای یک فصل خاص چه سبکها، رنگها و پارچههایی محبوب خواهند بود.
خریدار سری
یکی دیگر ازجالب ترین شغل های دنیا با عنوان خریداران سری شناخته میشود. خریداران سری به عنوان پیمانکاران مستقل توسط فروشگاهها، مؤسسات مالی، رستورانها، مراکز خردهفروشی، فروشگاههای اینترنتی، ارائهدهندگان خدمات و سایر مشاغل مشابه بهمنظور سنجش خدمات مشتری، کیفیت محصول و محیط کلی موسسات یاد شده استخدام میشوند.
مسئولیتهای اصلی آنها شامل خرید و تهیه گزارش در مورد تجربیات خریدشان است. خریداران سری با تظاهر به این که مشتری عادی هستند، ضمن مشاهده و تعیین عوامل مختلفی که ممکن است نیاز به بهبود داشته باشد، نقش مهمی در برآورده کردن انتظارات مشتریان ایفا میکنند. برای اکثر افراد، خرید سری یک شغل پارهوقت است. وظایف روزانه خریداران سری به شرح زیر است:
- بازدید از فروشگاههای مختلف و موسسات دیگر
- در صورت لزوم خرید یک محصول خاص یا نوعی محصول
- ارزیابی و مستند کردن تجربه خرید
- نوشتن و تشکیل گزارش در مورد تجربه کلی خرید
گرداننده پناهگاه بدون کشتن حیوانات
پناهگاه حیوانات مکانی موقتی برای نگهداری حیوانات بی جا، گمشده یا رها شده است. بیشتر حیوانات این پناهگاه ها، سگ و گربه هستند. به پناهگاه حیوانات، حفاظت گاه حیوانات نیز گفته می شود. حیوانات این پناهگاه ها معمولا به وسیله سازمان های حمایت از حیوانات یا در کشورهای پیشرفته، بوسیله آمبولانس های حیوانات به پناهگاه آورده میشوند. حیواناتی که به پناهگاه آورده میشوند را معمولا دو هفته در قرنطینه نگه میدارند تا اگر حیوان بیماری واگیرداری دارد، بیماری به دیگر حیوانات سرایت نکند.
در کشورهای غربی غالبا حیواناتی که گم شده و به پناهگاه آوردهاند را تا دو هفته در انتظار پیدا شدن صاحبشان نگه میدارند و پس از دو هفته برای فروش یا نگهداری به صاحبانی جدید ارائه میکنند. پناهگاه های حیوانات معمولا با سازمانهای گوناگونی که برای پیدا کردن صاحبان اصلی یا جدید برای حیوانات تلاش میکنند همکاری دارند. برخی از پناهگاهها سیاست مبنی بر کشتن حیوانات در صورت پر شدن پناهگاه را دنبال نمیکنند و تنها در صورت هار بودن حیوان یا بیماری بدون درمان، او را معدوم میکنند. به اینگونه پناهگاهها، پناهگاههای بدون کشتن گفته میشود.
شما هم میتوانید یک گرداننده پناهگاه بدون کشتن حیوانات باشید. قطعا اگر به حیوانات علاقه دارید، این شغل برایتان جزو جالب ترین شغل های دنیا خواهد بود. میتوان پناهگاه را با ترکیبی از کارکنان و داوطلبانی که برای کار خود حقوق دریافت میکنند راهاندازی کرد. مهم است که کارمندان و داوطلبان در یک سطح با مهارتهای حرفهای آشنا شوند و آموزش ببینند؛ برای این که وظایفی مانند غذا دادن و یا نظافت بهدرستی انجام شود و پذیرندگان حیوانات در بازدیدهای خود با رفتارهای ناخوشایند و غیردوستانه و ناکارآمد روبرو نشوند.