کسب و کار

کسب و کار

و این منم ، یک آدم موفق و راضی از زندگی که درطول 25 سال زندگی پرفرازو نشیب کوچکترین شکایتی نداره ...خودش تلاش کرده و موفق شده ...اومده که یاد بده تا شاید دیگران هم از زندگیشون راضی باشن.
موفقیت در کسب و کار تنها با دانش و آگاهی امکان پذیر است.

 

در این مقاله می‌پردازیم به اینکه فریلنسری چیست و فریلنسر کیست و همچنین می‌پردازیم بهاینکه این روش کار چه مزایا و معایبی برای شما دارد.

امروزه دنیای دیجیتال به شدت در حال پیشرفت است و نمی‌توان رشد آن را در نظر نگرفت. کسب و کارهای بسیار زیادی تحت تاثیر آن بوجود آمدند و گسترش یافتند. یکی از این کارها، کارهای فریلنسری (freelancing) است که به شدت تحت تاثیر آن قرار گرفت. اگر برگردیم به دوران قبل از اینترنت و یا حتی دورانی که مردم زیاد با اینترنت آشنایی نداشتند، شاید کمتر کسی باور می‌کرد که بتواند یک فریلنسر شود و یا به طور فریلنسری کار کند اما با رشد سریع اینترنت و در دسترس بودن آن برای تمامی افراد، این باور نیز از بین رفت.

رشد شگفت انگیز اینترنت و در راستای آن بالا رفتن علاقه ی افراد به راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی، باعث بزرگ شدن این قشر کاری شد. امروز می خواهیم بپردازیم به اینکه فریلنسری چیست و فریلنسر کیست اما قبل از آن بهتر است با مفهوم این لغت آشنا شویم.

امروزه دنیای دیجیتال به شدت در حال پیشرفت است و نمی‌توان رشد آن را در نظر نگرفت. کسب و کارهای بسیار زیادی تحت تاثیر آن بوجود آمدند و گسترش یافتند. یکی از این کارها، کارهای فریلنسری (freelancing) است که به شدت تحت تاثیر آن قرار گرفت. اگر برگردیم به دوران قبل از اینترنت و یا حتی دورانی که مردم زیاد با اینترنت آشنایی نداشتند، شاید کمتر کسی باور می‌کرد که بتواند یک فریلنسر شود و یا به طور فریلنسری کار کند اما با رشد سریع اینترنت و در دسترس بودن آن برای تمامی افراد، این باور نیز از بین رفت.

رشد شگفت انگیز اینترنت و در راستای آن بالا رفتن علاقه ی افراد به راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی، باعث بزرگ شدن این قشر کاری شد. امروز می خواهیم بپردازیم به اینکه فریلنسری چیست و فریلنسر کیست اما قبل از آن بهتر است با مفهوم این لغت آشنا شویم.

پیشینه‌ی کلمه فریلنسر

اغلب افراد معتقدند که کلمه‌ی فریلنسر برای اولین بار در سال 1820 در رمان کلاسیک آیوانهو (Ivanhoe) توسط والتر اسکات (Walter Scott) بکار رفته است. وی در کتاب این کلمه را به کسانی لقب می دهد که مرد عمل هستند اما در عین حال مزدورند و برای انجام کاری هزینه ی بسیار بالایی را دریافت می کنند. نمونه ی دیگری از این کلمه نیز کمی قبل از ایوانهو، در کتاب دوران زندگی هیو میلر (The Life And Times Of Hugh Miller) نوشته ی توماس.آن بروان (Thomas N. Brown) نیز آورده شده که اشاره به فردی دارد که آزادی خواه است و در عین حال یک مبارز شجاع نیز هست.

امروزه فریلنسر به افرادی که مهارت هایی مانند نویسندگی، عکاسی، ویراستاری، برنامه نویسی، وبمستری و مشاوره ای دارند و برای خود به کار کردن می پردازند مورد استفاده قرار می گیرند که در ادامه به بررسی کامل آن خواهیم پرداخت.

فریلنسینگ و فریلنسر در لغت به چه معناست؟

فریلنسینگ (Freelancing) به معنی آزادکاری و کار آزاد است و فریلنسر (Freelancer) به کسی گفته می شود که به صورت ازاد به کار کردن می پردازد و تعهدی نسبت به نوع انجام کار و نحوه انجام کار ندارد. حال با توجه به دانسته های بالا می توانیم یک تعریف درست از فریلنسر داشته باشیم.

فریلنسر کیست؟

فریلنسر به فردی می گویند که توانایی و مهارت انجام کل کار یا بخشی از کار را دارد و به کار کردن می پردازد. فرد فریلنسر به شرکت، سازمان و یا کسی وابسته نیست و تعدی نسبت به انجام کار ندارد. البته لازم به ذکر است که برخی از فریلنسرها قراردادهایی برای انجام کار دارند اما تنها یک قرارداد دو طرفه است و بعد از اتمام کار و دریافت هزینه ی کار، این تعهد تمام می شود. فریلنسر نه یک شغل تمام وقت است و نه یک شغل پاره وقت و به اصطلاح می توان گفت ” خودتان آقای خودتان هستید”.

فریلنسرها می توانند به واسطه ی شرکت ها و موسسات به دیگران معرفی شوند و یا می توانند به تنهایی و بدون واسطه به کار کردن بپردازند. شرایط کار نیز در فریلنسرها متفاوت است. برخی به صورت ساعتی و روزانه پول دریافت می کنند و برخی دیگر به صورت پروژه ای مبلغ کلی را پیش بینی می کنند و هزینه را در ابتدا به عنوان بیعانه دریافت می کنند. البته در پروژه های بزرگ و پیچیده قضیه ممکن است کمی فرق کند و قراردادی بین طرفین تنظیم شود و یا نسبت به پیشرفت کار در هر قسمت پرداختی صورت گیرد.

مزایا و معایب کار فریلنسری

شاید تا اینجا با خودتان فکر کرده باشید که چه کار خوبی است و حتی قبل از خواندن این بخش تصمیم گرفته باشید فریلنسر شوید اما زیاد عجله نکنید. فریلنسر نیز مانند تمامی کارها دارای مزایا و معایبی است که می توان گفت مزایای کمی بیشتر است. در ادامه به بررسی تمامی جوانب آن می پردازیم.

مزایای کار فریلنسری

رئیس شما خودتان هستید

در  این نوع کار٬ خودتان رئیس خودتان هستید به معنی است که شما برای کسی کار نمی‌کنید و چهارچوبی برای شما در نظر گرفته نمی‌شود. اگر سیستم بدن شما مانند یک جغد است٬ شما می‌توانید تا ظهر بخوابید و شب‌ها بیدار بمانید و به کار کردن بپردازید. به خاطر داشته باشید که تنبلی بیش از اندازه و نداشتن برنامه در کل باعث پسرفت شما خواهد و در کار فریلنسری نیز افت خواهید کرد. پس از مقامی که در کار فریلنسری دارید سوء استفاده نکنید.

درآمد شما بیشتر است و به مرور ارتقا می‌یابد

در این نوع روش از کار٬ خودتان تعیین می‌کنید که درآمد شما چقدر باشد و حتی می‌توانید زمانی تصمیم بگیرید که اصلا درآمدی نداشته باشید. شما به عنوان یک فریلنسر باید بتوانید بر امور زیادی مسلط باشید و از پس هرکاری بتوانید بر بیایید که این امر باعث افزایش مهارت و تجربه‌ی شما در تمام زمینه‌ها می‌شود. هنگامی که شما در تمامی زمینه‌ها مهارت داشته باشید و تجربه را هم به آن اضافه کنید در نتیجه درآمد شما نیز افزایش خواهد. در این نوع روش حتی شما بعد از مدتی یک فرد همه فن حریف می‌شوید و می‌توانید با یک حقوق بالا در یک شرکت خوب نیز استخدام شوید.

مالیات شما کمتر است

در این نوع کار دیگر خبری از ارزش‌های افزوده و مالیات نیست. شما می‌توانید هر چقدر که بخواهید درآمد داشته باشید  و توسط کسی بررسی نمی‌شود. نهایت هزینه شما٬ هزینه واسطه‌گری است که توسط شرکت‌های تامین کننده‌ی پروژه‌های فریلنس ارائه می‌شود. سایت‌های «پونیشا» و «انجام میدم» نمونه‌هایی از این واسطه‌گری هستند. اگر شما یک فرد حرفه‌ای باشید می‌توانید از قبل تمامی هزینه‌های یک پروژه را پیش بینی کنید تا بتوانید این مبالغ احتمالی را از قبل با کارفرما خود طی کنید.

تعادل در کار و زنگی شما بیشتر می‌شود

کار فریلنسری دست شما را تمام روز بازمی‌گذارد و شما هر موقع که بخواهید می‌توانید به کارکردن یا کارنکردن بپردازید. البته اینجا باز بحث حرفه‌ای بودن به میان می‌آید؛ اینکه شما تا چه حد می‌توانید در کارتان برنامه ریزی داشته باشید و یا سرعت کارتان چقدر است. این باعث می‌شود نه تنها به کارهای روزانه بلکه به کارهایی که اتفاقی برای شما پیش می‌آید نیز برسید. رابطه‌ی تعادلی بین کار و زندگی٬ باعث می‌شود تمرکز بیشتری به امور خود داشته باشید.

شادتر و سالم‌تر زندگی می‌کنید

بهترین زمان برای ورزش کردن صبح است اما با کارهای اداری و کارمندی عملا نمی‌شود از این زمان طلایی استفاده کرد. در نتیجه شما همیشه پشت میز هستید و به کار کردن می‌پردازید و تندرستی خود را جدی نمی‌گیرید. اگر هم بخواهید ورزش کردن را بعد از زمان کاری انتقال دهید که باز هم اینجا دو مسئله پیش می‌آید. یک اینکه شما زمان طلایی را از دست می‌دهید و دوم اینکه بعد از زمان کاری انرژی برای شما باقی نخواهد ماند. البته اینجا باید یک خداقوت مشتی به افرادی گفت که بعد از زمان کاری به ورزش کردن می‌پردازند. ورزش یک بخشی از سلامتی شما است اما شاد زیستان و غذای روح هم بسیار مهم است. در کار کارمندی شما اکثرا در حال انجام دادن یک کار ثابت هستید و به بیان ساده‌تر درگیر یک سیکل تکراری هستید اما در کار فریلنسری شما این درگیری را نخواهید داشت و هر روز می‌توانید تصمیم بگیرید که کجا به کار کردن بپردازید.

محل کارتان را خودتان تعیین می‌کنید

 

تا حالا بین دو تا کوه و یا طبیعت یک سایت طراحی کردین؟ یا اینکه تو تخت خوابتون به تولید محتوا یا نویسندگی پرداختین؟ در کار فریلنسری شما هرجا که بخواهید می‌توانید کار کنید. البته اگر بخواهید در طبیعت به طراحی سایت بپردازید باید اینترنت را هم در نظر بگیرید یا مثلا در زیر آب نمی‌توانید به کار با کامپیوتر شخصی بپردازید. در کار فریلنسری دیگر کار شما ثابت نیست و اگر شما به کتابخانه یا به خانه‌ی اقوام خود بروید نیر می‌توانید به کار کردن بپردازید.

تنوع کاری شما بیشتر است

در بالا اشاره کردیم به اینکه در کار فریلنس شما باید توانایی انجام هرکاری را داشته باشید یا به عبارت ساده‌تر همه فن حریف باشید. حتی ممکن است شما بیش از یک مهارت داشته باشید. تمامی این موارد به شما کمک می‌کند تا از یکنواختی خارج شوید. شما می‌توانید هر زمان که خواستید کارتان را تغییر دهید. البته باید کمی هم ذهن خود را متمرکز کنید تا در کارتان دچار مشکل نشوید.

رفت و آمد به محل کار را نخواهید داشت

در کار فریلنسری محل کار در بیشتر مواقع خانه شماست و تنها جابه‌جایی شما در طول روز از میز کار به دستشویی و از دستشویی به آشپزخانه است. البته می‌تواند به جای میز کار تخت خواب خود را جایگزین کنید. مورد دیگری در این مورد وجود دارد این است که شما هزینه‌ی راه نخواهید داشت و همچنین به خاطر دور بودن مسیر خود از محل کار دیگر لازم نیست صبح خیلی زود بیدار شوید.

معایب کار فریلنسری

امنیت شغلی نخواهید داشت

یکی از مشکلاتی که کار فریلنسری دارد این است که شما امنیت شغلی نخواهید داشت و نمی‌دانید پروژه به شما می‌رسد یا خیر اما در کار کارمندی اینگونه نیست. شما هنگامی که وارد یک شرکت می‌شوید باید یکسری اصول قانونی قبل از شروع به کار رعایت شود و آن هم قرارداد است. در کار کارمندی شما قرارداد امضا می‌کنید و تا انتهای مدت آن قرارداد (که بستگی به نوع قرارداد شما دارد) یک تعهد دو طرفه ایجاد می‌شود و شما خیالتان از بابت این راحت می‌شود.

درآمد ثابتی نخواهید داشت

درآمد شما در کار فریلنسری متغیر خواهد بود و ممکن است در مواقعی به صفر هم برسد. اما در کار کارمندی این چنین نیست و شما در پایان هر ماه یک واریزی خواهید داشت. نگران چک‌ها و قسط‌های خود نباشید زیرا در کار کارمندی هر ماه این پول برای شما تامین می‌شود.

مزایای استاندارد کاری نخواهید داشت

یک فریلنسر مزایای یک کارمند در شرکت را نخواهد داشت. امتیازها و مزایایی مانند بیمه٬ عیدی٬ سنوات و ساعات کاری منظم از جمله مهمترین مواردی است که شما در کار فریلنسری از آن بهره نخواهید برد.

حسابدار شما خودتان هستید

حسابداری یکی از بخش‌های مهم شرکت است که شما از طریق آن می‌توانید ورود و خروج پول خود را چک کنید و همچنین باعث می‌شود شما زیاد ولخرجی نکنید. حسابداری و امور مالی را نیز اضافه کنید به مواردی که می‌بایست یک فریلنسر به آن تسلط داشته باشد.

ممکن است افسرده شوید

محیط کاری یکی از عواملی است که باعث شکل گیری شخصیت کاری شما می‌شود و تعامل با همکاران و رابطه داشتن با آن‌ها باعث می‌شود که شما به فردی منزوی تبدیل نشوید. یک پروژه را در نظر بگیرید که برای آن هدف و بازه‌ی زمانی تعیین شده و شما باید به سرعت آن را به سرانجام برسانید. حالت خوشبینانه را اگر در نظر بگیریم که این پروژه نهایت یک روز از شما زمان بگیرد؛ آن وقت شما باید ۸ - ۹ ساعت روی آن کار کنید و کاملا هم تنها هستید. این از عواملی است که شما باید در تبدیل شدن به یک فریلنسر کنترل کنید تا دچار مشکل نشوید. شاید از خودتان بپرسید که چگونه می‌توان آن را کنترل کرد؟ جواب آن ساده است؛ تنها با برنامه ریزی دقیق.

بیش از حد باید تلاش کنید

شما باید به عنوان یک فریلنسر به سختی تلاش کنید تا نتیجه بگیرید و در راستای آن به یک فرد حرفه‌ای تبدیل شوید. همانطور که در بالا اشاره کردیم شما باید همه فن حریف باشید و این مورد نیازمند سعی و تلاش بیش از اندازه شماست که شاید در ادامه راه مایوس شوید.

باید بتوانید مهارت های خود را افزایش دهید

یک فریلنسر یعنی داشتن مهارت‌های بسیار زیاد. با این مسئله نیز باید کنار بیایید که یک فریلنسر باید مشکلاتش را خودش حل کند و اگر در قسمتی از پروژه به مشکلی خوردید تنها خودتان هستید که می‌توانید به خودتان کمک کنید و کسی مشکل شما را حل نخواهد کرد. بد نیست به این موضوع اشاره کنیم که هیچ کسی هم کاری را رایگان برایتان انجام نمی‌دهد.

 

منبع

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی